Skip to main content

Onze diensten - Gerantis

GerantisMenu

Onze diensten

In al onze activiteiten combineren we de jarenlange ervaring van onze medewerkers met de meest performante beheersoftware en technologische applicaties. Zo brengen we expertise en innovatie in elk facet van hedendaags vastgoedbeheer.

Syndicus

Bestaat een gebouw of verkaveling uit twee of meer eenheden die eigendom zijn van verschillende personen? Dan zijn de mede-eigenaars meestal wettelijk verplicht een syndicus aan te stellen. Die zorgt voor het beheer van de gemeenschappelijke delen. Wij onderscheiden vier soorten beheersactiviteiten.

Technisch beheer

Bij Gerantis krijgt elk mede-eigendom één persoonlijk aanspreekpunt voor het hele beheer. 

Samen met onze juridische, administratieve en financiële experten in het syndicuskantoor staat deze beheerder in voor alle verplichte onderhoudswerken, keuringen en renovatieprojecten. Schadedossiers, dringende en bewarende maatregelen, en de communicatie met de mede-eigenaars, onze beheerders zorgen ervoor. Zij leiden de algemene vergadering en zien erop toe dat de beslissingen die daar genomen worden ook correct worden uitgevoerd.

Als technisch beheerder ben ik de schakel tussen het gebouw en mijn collega-specialisten in ons syndicuskantoor. Gelukkig kunnen mede-eigenaars nu ook digitaal deelnemen aan vergaderingen. Zelfs tijdens hun vakantie kunnen ze vanop het strand mee stemmen over renovatiewerken, groendaken, fietsstallingen, noem maar op.

Dobby-app voor mede-eigenaars

Met de Dobby-app heeft elke mede-eigenaar zijn syndicus altijd en overal op zak. Via de smartphone of laptop raadplegen mede-eigenaars op elk moment het dossier van hun mede-eigendom, geven ze meldingen door aan de gebouwbeheerder en volgen ze de verdere acties op. Ook het overleg tussen mede-eigenaars onderling verliep nog nooit zo vlot. Een agendapunt bij elkaar aftoetsen via een online enquête, digitaal vergaderen en rechtsgeldig stemmen via de app, het kan allemaal. Op een beveiligde manier en met het grootste respect voor de bescherming van de private data van elke vereniging van mede-eigenaars. Dat spreekt voor zich. 

Juridisch beheer

Onze juridische experten begeleiden beheerders en eigenaars in de steeds complexer wordende procedures rond vastgoedbeheer. Met hun gespecialiseerde kennis staan ze ook vastgoedontwikkelaars en notarissen bij. Dat gaat van het opmaken van statuten rond mede-eigendom, het beschrijven van de gemeenschappelijke en privatieve delen en de gemeenschappelijke lasten, tot zelfs de praktische huisregels van een gebouw. 

Administratief beheer

Het administratieve luik van gebouwbeheer is veelzijdig en belangrijk. Met onze gespecialiseerde beheersoftware en ons nauw persoonlijk contact volgen we alles minutieus op: de agenda’s en verslagen van vergaderingen van mede-eigenaars, projectdossiers bij renovaties of herstellingen, en alle correspondentie en telefoons. 

Financieel beheer

Elke residentie die we beheren krijgt een eigen jaarlijkse begroting en boekhouding waarmee we alle geldstromen nauwkeurig in kaart brengen. We doen dit volgens de wettelijke bepalingen voor mede-eigendom en volgens de regels die de statuten van het gebouw voorschrijven. Op deze manier verdelen we eventuele kosten op een correcte manier en heeft elke mede-eigenaar een klare kijk op de financiële situatie.

Rentmeesterschap

Als rentmeester ontzorgen we eigenaars van privaat vastgoed met een volledige service. Van administratief, financieel, juridisch tot technisch beheer, in samenspraak met de eigenaar stellen we een optimaal takenpakket op.

Door al deze taken op ons te nemen, hoeft een eigenaar zich geen zorgen meer te maken of tijd te spenderen aan alles wat bij de verhuur van vastgoed komt kijken. Wij hebben de ervaring, expertise en ook de technologie in huis om dit efficiënt te doen.

De schakel tussen eigenaar en huurder

We treden op in naam van de eigenaar en houden het vastgoed in goede staat. We zoeken huurders, stellen contracten en plaatsbeschrijvingen op, innen huurgelden en regelen de nodige verzekeringen. Wanneer nodig volgen we schadedossiers op, bemiddelen we bij disputen en begeleiden we zelfs de werkzaamheden bij renovaties. 

De schakel tussen eigenaar en syndicus

Ook in de relatie met de vereniging van mede-eigenaars en syndicus treden we op voor de eigenaar. We nemen de rol op van aanspreekpunt en vertegenwoordiger, nemen deel aan vergaderingen, volgen het beheer van de gemeenschappelijke delen op en rapporteren terug naar de eigenaar. Via onze Dobby-app heeft die onze rentmeesters altijd op zak. Een melding maken of een project opvolgen, via de smartphone of laptop kan het altijd en overal.

Verzekeringen

Een onmisbaar aspect van vastgoedbeheer zijn alle soorten verplichte en bijkomende verzekeringen. Onze eigen verzekeringstak specialiseert zich in dit onderwerp en adviseert proactief voor een optimale verzekeringsportefeuille op maat van elk gebouw. Zo staan we zowel de vereniging van mede-eigenaars als individuele eigenaars en huurders bij, bij het afsluiten van de juiste polis voor elk risico. 

Een verzekerd gebouw

Het spreekt voor zich dat elk gebouw correct verzekerd moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een brandverzekering, de burgerlijke aansprakelijkheid van het gebouw, zijn commissarissen en de leden van de raad van mede-eigendom, of de arbeidsongevallenverzekering van een inwonende conciërge. 

We zijn een echte ‘agent’ en onderhandelen de best mogelijke voorwaarden voor onze klanten. Onze service is maatwerk en we maken er als partner van de VME, eigenaar of huurder een punt van om in uiterst klare taal te spreken. In verzekeringscontracten staan geen geheimen.

Verzekerde huurders en eigenaars

Bij Gerantis zorgen we ook voor de gemoedsrust van huurders en eigenaars. Familiale verzekering, inboedelverzekering of huurdersaansprakelijkheidsverzekering, we adviseren hen voor de bescherming tegen alle soorten risico’s. Bij eventuele incidenten -zoals brand- of waterschade- volgen onze specialisten het schadebeheer, de expertises en de uitbetalingen mee op.

Op zoek naar een nieuw perspectief op beheer?

Neem contact op.